Krimi siječanj na DOX TV-u

Ovaj siječanj, koji dolazi nakon veselih božićnih praznika i niskih temperatura koje ga prate, idealna je prilika da se ušuškate na kauču, ispred televizora i uživate u gledanju napetih filmova i serija.
Opširnije

Ako nas pitate – melankolija i sporost prvog mjeseca u godini idealno se slaže s istinitim krimi serijama i filmovima. Uz njih, vrijeme će definitivno proletjeti!

U nastavku izdvajamo četiri naslova za pogledati ovog siječnja na našem programu:

Mafijaški ubojice

U serijalu “Mafijaški ubojice”, bivši policajac u civilu, Colin McLaren, prati karijere šestorice nesvakidašnjih mafijaša koji su imali veliki utjecajna organizirani kriminal u New Yorku. Petorica su se ubojstvima probila do vrha, trojica su postali cinkaroši, jedan je zaslužio Oscara, a jedan je osmislio najveću oružanu pljačku u povijesti Amerike.

Tko su oni? Saznajte kroz 6 epizoda serije „Mafijaški ubojice“ koja kreće od ponedjeljka 17.1. u 17:30.

Mafijaški ubojice, 17.1. u 17:30

Lov na Teda Bundyja

Svjetski poznati detektiv iz odjela za ubojstva Bob Keppel ponovno otvara svoju osobnu knjigu slučajeva i vraća se na revolucionarni slučaj svjetski poznatog serijskog ubojice iz 1974., Teda Bundyja, koji je redefinirao istragu ubojstva. Potraga za Tedom Bundyjem će iskopati tijela trideset ubijenih žena, vidjeti dva odvažna bijega iz zatvora i svjedočiti krvavim posljedicama očajnog masakra u sestrinstvu koji je zapanjio Ameriku 1970-ih.

Uz rijetku filmsku arhivu, stvarne dokumente slučaja, originalne snimke osuđenika na smrt i prvi ikad snimljen intervju s Bobovom suprugom Sande, film „Lov na Teda Bundyja“ konačna je studija o zločinima karizmatičnog serijskog ubojice Theodorea Roberta Bundyja.

Film „Lov na Teda Bundyja“ gledamo u subotu 22.1. u 21:50.

Lov na Teda Bundyja, 22.1. u 21:50

Osuda: Ubojstvo na stanici

Serija „Osuda: Ubojstvo na stanici“ u dvije epizode prati rad udruge Inside Justice dok istražuju slučajeve gdje je pravda navodno zakazala.

Svake godine oko 200 ljudi u Velikoj Britaniji bude osuđeno za ubojstvo. Osuđujuća presuda može se pobijati samo ako se otkriju novi dokazi – a manje od 1% slučajeva bude poništeno.

Inside Justice je neprofitna organizacija koju vodi Louise Shorter, uz podršku skupine odvjetnika za kaznena djela, bivših policajaca i forenzičkih stručnjaka koji nude pomoć zatvorenicima koji tvrde da su nevini.

Serija „Osuda: Ubojstvo na stanici“ na rasporedu je 23. i 24. 1. u 17:25.

Osuda: Ubojstvo na stanici, 23. i 24.1. u 17:25

Otrovne veze

Otrov je dugo vremena bio oružje za razna ubojstva - od očajnih slučajeva obrane života do ljubomore, borbe za nasljedstvo i često kao osveta u zločinu iz strasti.

Kroz intervjue s kriminalističkim stručnjacima i psihijatrima, serija „Otrovne veze“ ulazi u proces razmišljanja nekih od najozloglašenijih kriminalaca u povijesti, uključujući Lydu Southard, Nannie Doss i Grahama Younga, otkrivajući njihove metode te kratkoročne i dugoročne učinke koje su njihove supstance imale na žrtve.

Svaka epizoda opisuje njihove zločine kroz intrigantnu priču koja detaljno opisuje niz događaja koji su doveli do ovih podlih ubojstava. Serija  „Otrovne veze“ kreće od ponedjeljka 31.1. iza 15:30, a nastavlja se i u veljači u istom terminu.

Otrovne veze, od 31.1. iza 15:30

Zatražite DOX TV kod svog operatera!

Datum objave
14
January
2022