Dodijelili smo nagradu za najbolji međunarodni dokumentarac na Beldocs festivalu

Beldocs je jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom dijelu Europe, a održava se svakog svibnja, već 15 godina u Beogradu.
Opširnije

Ovogodišnji festival održan je od 11. do 18. svibnja u Beogradu, a u 12 programskih cjelina prikazano je više od 100 dokumentarnih filmova.

Beldocs 2022 predstavio je presjek suvremenog dokumentarnog filma na svjetskom nivou, a program je ove godine okupio ostvarenja autora nagrađivanih na međunarodnim festivalima s jednom važnom zajedničkom notom – da autentičnim viđenjem svijeta utječu na društvo koje ih okružuje.

„Imajući u vidu da je žanrovski gledano, dokumentarni film jedan od najbrže rastućih i u produkcijskom smislu, ali i u pogledu sve veće popularnosti, Beldocs festival iz godine u godinu pruža jedinstveno festivalsko iskustvo“, izjavila je prilikom samog otvorenja Mara Prohaska Marković, direktorica Beldocs festivala.

Suradnja festivala i DOX TV-a

Osim filmskih projekcija, na Beldocsu se svake godine odvija i niz panela i masterclass predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodjeljuju se i novčane nagrade za razvoj budućih filmova. Svake godine Beldocs okuplja preko 150 međunarodnih stručnjaka u audiovizualnoj industriji.

Naša je direktorica marketinga Antonija Horak, sudjelovala je na panelu pod nazivom Data analysis for better understanding of your audience gdje je otkrila savjete i trikove kako koristiti alate i podatke koji filmašima mogu olakšati plasiranje filma, ali i komunikaciju prema publici.

Panel “Data analysis for better understanding of your audience“

Također, i ove godine bili smo sponzori nagrade za Najbolji dokumentarni film u međunarodnoj kategoriji. Naša je direktorica Maja Jelisić Cooper na svečanoj je dodjeli nagrada održanoj zadnjeg dana festivala uručila nagradu za najbolji međunarodni film Federicu Cammaratu i Filippu Foscariniu za njihov film Pozni Avgust (Late August).

Dodjela nagrade za Najbolji međunarodni film

Zanimljivo je i kako se na ovogodišnjem Beldocsu prikazivao i hrvatski film Tvornice radnicima Srđana Kovačevića. Film je već do sada proglašen najboljim dokumentarnim filmom na 33. izdanju Filmskog festivala u Trstu kao i na Liburnia Film Festivalu 2021. Tvornice radnicima možete pogledati na našem redovitom programu.

Suradnja Beldocsa i DOX TV-a iz godine u godinu pokazuje se kao dobra kombinacija za širenje priče o autorskim, kreativnim dokumentarcima iz regije, ali i cijeloga svijeta, koji kroz naš kanal imaju priliku dosegnuti širu publiku i svojim temama potaknuti zajednicu na djelovanje.

Datum objave
20
May
2022