Zračna služba spašavanja

Sinopsis

The Westpac Lifesaver Rescue Helicopter Service je nacionalna društvena služba koja je od osnutka 1973. izvela preko 70.000 misija spašavanja. To je najstarija civilna helikopterska služba za traganje i spašavanje u Australiji, koja pokriva 84% stanovništva u ljetnim mjesecima.

Zračna služba spašavanja je promatračka dokumentarna serija koja prati težak rad spasilačkih ekipa službe The Westpac Lifesaver Rescue Helicopter Service. Letimo s pilotima, zračnim posadama i bolničarima na intenzivnoj njezi i kroz njih smo uvučeni u živote Australaca u krizi. Ovo je klasično opservacijsko pripovijedanje prožeto filmskim stilom - stvarna priča o tome što se događa kad se čovječanstvo sudari s prekrasnim, ali surovim australskim krajolikom.

Snimamo radnju dok se događa i kroz dijaloge, pričamo priče kroz oči glavne ekipe spasitelja dok ulaze u živote običnih Australaca u nevolji: ribare u nevolji na stijenama, tinejdžere koji divljaju sa svojim automobilima, ljude nasukane na moru, motocikliste, šetače u divljini i turiste na krivom mjestu u krivo vrijeme. Otkrivamo misli, emocije i motivaciju muškaraca i žena s odorama - što je zapravo u pitanju? Koje su odluke vremenski kritične i koje treba donijeti? I, kako se nose s emocijama i traumama? Na spasilačkim ekipama je da spašavaju živote, pomažu ranjenima, pronađu izgubljene i pružaju povjerenje i podršku.

U ovom serijalu, za razliku od promatračkog žanra, svako je spašavanje prožeto prirodnim protivnicima: okolišem, vremenskim prilikama, osobnom opasnošću i vremenski kritičnim ulozima, nasuprot svakodnevnom radu spasilačkih ekipa. Hitne misije odvode gledatelja s njihovih fotelja kod kuće do krošnji drveća, od oceanskih valova do kritičnih katastrofa na autocesti, od udaljenih farmi do vrhova litica – krajolika i situacija po kojima je Australija poznata. Ovo je prava spasilačka drama o nama.

Zračna služba spašavanja
Friday
23
September
2022
6:20 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje