Zločini koji su šokirali Veliku Britaniju

Sinopsis

Iako nam se ponekad čini da se zločini događaju tamo negdje daleko, to je daleko od istine. Zločini koji su najčešće šokirali svjetsku javnost dogodili su se upravo u susjedstvu. A među najpoznatijima su svakako oni koji su se dogodili u Velikoj Britaniji. Zemlja koju često percipiramo kao zemlju glazbenih festivala, kraljevske obitelji i nogometa poprište je i nevjerojatnih zločina.

NEZABORAVLJENA MADDIE

Novinske naslovnice i medijske stupce cijelog svijeta te davne 2007. godine obilježilo je lice malene Madeleine McCann. Trogodišnjakinja koja je misteriozno nestala iz apartmana u Portugalu šokirala je cijeli svijet. Iako je nestanak prijavljen brzo, policija je imala malo tragova. Istraga koja je vodila u raznim smjerovima i rađala brojne teorije intrigirali su javnost, ali maloj Maddie nažalost nije bilo traga. Sedamnaest godina kasnije, njezin je slučaj i dalje otvoren, a istraga je u jednom trenutku dovela i do osuđenih pedofila. Novi tragovi pojavljuju se gotovo svakodnevno, no pitanje je koliko su vjerodostojni. U istragu nestanka ove djevojčice uključio se i bivši detektiv Mark Williams-Thomas koji je odlučio provjeriti je li osuđeni pedofil Christian B. zaista odgovoran za Maddien nestanak. Kako se uopće došlo do ovog osumnjičenika i je li detektiv Williams-Thomas na pravom tragu otkrit će serija “Madeleine McCann: Glavni osumnjičeni” (20. 5., od 15:50).

Godinu dana nakon nestanka Madeleine, Britaniju je šokirao nestanak devetogodišnje Shannon Matthews. Krivac za njezin nestanak pronađen je nakon 24 dana, no ni danas nije odgovoreno što je te kobne veljače Michaela Donovana nagnalo na ovaj čin. Iscrpna policijska istraga, osim Donovana, kao jednog od supočinitelja navela je i Shannoninu majku. Čovjek koji na prvi pogled nije imao nikakve veze sa Shannon ubrzo se pokazao glavnim krivcem, ali postavilo se pitanje je li djelovao sam. Otvoreno je pitanje ostalo i što se tijekom 24-dnevne otmice događalo u Donovanovu stanu. Odgovor će pokušati dati dokumentarni film “Čovjek koji je oteo Shannon Matthews” (19. 5., 15:35).

UGAŠENI SJAJ GLUMAČKE ZVIJEZDE

Izlazak kojim je glumac Rob Knox slavio ulogu u filmu “Harry Potter i Princ miješane krvi” pokazao se kobnim. Ono što je trebala biti proslava njegova uspjeha pokazalo se njegovim tragičnim krajem. Našavši se u sukobu s nekolicinom mladića, u želji da obrani brata od napada Rob je izboden i ubijen. Tragičan kraj 18-godišnjeg glumca šokirao je i zauvijek promijenio živote njegove obitelji, ali i britanske javnosti. Robova smrt još je jednom naglasila problem s kojim su se Britanci sve više susretali - napadi nožem. I Robova obitelj iskoristila je priliku i, unatoč golemoj tuzi, pozvala policiju da učini nešto po ovom pitanju. Nažalost, ovakvi napadi nastavili su se i dalje, a sada glumčeva obitelj otkriva kakve je posljedice ostavilo njegovo ubojstvo, kako se nose s njegovom smrću i mogu li se napadi hladnim oružjem smanjiti. Film “(K)nox: Priča o Robu Knoxu” čeka vas 4. 5. u 9:35.

Zločini koji su šokirali Veliku Britaniju
Saturday
04
May
2024
9:35 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje