Zagonetka karpatske sfinge

Kraljica zagonetki i nedokučiva misterija do današnjeg dana: Tajna karpatske sfinge
Sinopsis

''Zagonetka Karpatske sfinge'' inspirativna je, zadivljujuća i poticajna originalna priča koja predstavlja multidisciplinarne dokaze koji mijenjaju našu percepciju o ljudskom porijeklu i našoj duboko zaboravljenoj prošlosti.

Počevši od kontroverze izgubljene civilizacije i egipatske Sfinge, program ide puno dublje u razumijevanje prošlosti, odgovarajući na mnoga pitanja koja su desetljećima ostala bez odgovora. Prvi dio programa predstavlja višegodišnje opsežno istraživanje na licu mjesta u divljini Karpatskih planina u Rumunjskoj, koje provodi američki geolog i svjetski poznati stručnjak dr. Robert M. Schoch dok temeljito istražuje Karpatsku sfingu i druge zagonetne i misteriozne formacije stijena. Njegovi su zaključci neočekivani i šokantni, otkrivajući veliku mogućnost novog pogleda na našu svjetsku povijest. Osim dr. Schocha, predstavljen je niz drugih istraživača, uključujući renomiranog američkog paleoforenzičkog umjetnika Viktora Deaka, peruanskog proto-povjesničara Daniela Ruza, koji je iznio široke dokaze o svjetskoj izgubljenoj civilizaciji, britanskog istraživača i kontroverznog autora Stana Goocha, koji je desetljećima unaprijed predvidio križanje između homo sapiensa i neandertalaca, kao i mnoge karakteristike neandertalaca. Film predstavlja opsežne dokaze o neandertalcima koji se pojavljuju u potpuno novom svjetlu, bacajući novo razumijevanje našeg ljudskog porijekla i tko smo zapravo.

Ovaj potpuno novi pogled na povijest, koji nije tako duboko predstavljen ni u jednom drugom međunarodnom programu, osvojit će vaše srce i vašu maštu. U drugom i trećem dijelu programa, uz daljnja otkrića dr. Schocha u drugim dijelovima svijeta, drugi svjetski poznati međunarodni stručnjaci i paleo forenzičari raspravljaju i predstavljaju nove dokaze koji nastavljaju pojašnjavati i obogaćivati pogled na to tko smo i naše porijeklo.

Zagonetka karpatske sfinge
Saturday
02
December
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje