Umjetna besmrtnost

Sinopsis

Da ste u stanju stvoriti besmrtnu verziju sebe, biste li to učinili? Do ovog desetljeća to je pitanje bilo predmet znanstvene fantastike, ali sada stručnjaci na području umjetne inteligencije i robotike sugeriraju da će to doista biti moguće.

Ovaj filmski dokumentarac istražuje najnovija tehnološka dostignuća u umjetnoj inteligenciji, robotici i biotehnologiji te postavlja pitanje: što je bit ljudskog uma i može li se to ponoviti? Ili još više uznemirujuće, možemo li jednog dana susresti klonirane verzije sebe, klonove koji su bolji, pametniji i besmrtni?

Ovaj film istražuje ova pitanja s vizionarima kao što su Nick Bostrom, autor Superinteligencije, Hiroshi Ishiguro, programer vlastitog nevjerojatno realističnog klona Geminoida; Douglas Rushkoff, autor Tima čovječanstva; Ben Goertzel, osnivač Singularity.net-a koji je skovao pojam Opća umjetna inteligencija; i Deepak Chopra, koji stvara svoju vlastitu U.I., umnog blizanca. Ovi vizionari vide kako čovječanstvo napreduje prema novom dobu postbiološkog života, svijetu inteligencije bez tijela, besmrtnom identitetu bez ograničenja bolesti, smrti i neispunjenih želja. Dok znanstvenici na čelu tehnologije pokazuju da svijet u kojem se ljudi i strojevi spajaju nije tako daleko, moramo se zapitati hoće li UI biti najbolja ili posljednja stvar koju ikad radimo?

Umjetna besmrtnost
Saturday
23
April
2022
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje