Saudijska Arabija iznutra

Sinopsis

Kroz jedinstven uvid u jednu od najzagonetnijih i najkontroverznijih zemalja svijeta, serija istražuje i otkriva kako se kako se Saudijska Arabija suočava s modernizacijom i promjenama, zadržavajući istovremeno svoje duboke tradicije i kulturne vrijednosti.

Gledatelji su uvučeni u bogatstvo saudijske kulture, od pješčanih dina pustinje do sjaja modernih gradova serija detaljno prikazuje kako se zemlja mijenja pod vodstvom princa Mohammeda bin Salmana, čiji planovi 'Vizija 2030' teže diverzifikaciji gospodarstva i smanjenju ovisnosti o nafti.

"Saudijska Arabija iznutra" kritički progovara o nekim kontroverznim aspektima saudijske politike, uključujući pitanje ljudskih prava i slobode govora. Prikazujući različite perspektive – od običnih građana do visokih dužnosnika – serija nudi složen portret zemlje koja se nalazi na prekretnici.

Posebna pažnja posvećena je pravima žena, s naglaskom na nedavno ukinutu zabranu vožnje za žene. Ovaj korak simbolizira širu borbu za rodnu jednakost unutar kraljevstva, pružajući uvid u osobne priče žena koje prvi put sjedaju za volan.

Također, istražuje se utjecaj religije na svakodnevni život, prikazujući kako se stroga tumačenja islama sudaraju i prilagođavaju modernom svijetu. Zanimljivi segmenti posvećeni su obrazovanju, zabavi i umjetnosti, pokazujući kako se mladi Saudijci bore za izražavanje svoje kreativnosti unutar društvenih ograničenja.

Kroz kombinaciju osobnih priča, političke analize i kulturnih uvida, "Saudijska Arabija iznutra" pruža fascinantan i sveobuhvatan pogled na jedno od najzatvorenijih kraljevstava svijeta, istražujući njegove izazove i mogućnosti u 21. stoljeću.

"Saudijska Arabija iznutra" čeka vas na DOX TV-u 20. 11. u 21:55.

Saudijska Arabija iznutra
Monday
20
November
2023
9:55 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje