Putin: Novi ruski car

Sinopsis

Kako je siromašni dječak iz malog stana u Sankt Peterburgu postao jedan od najmoćnijih lidera svijeta? Predmet divljenja za Trumpa i strah i trepet za protivnike, prateći večer njegovog gotovo zajamčenog povratka na mjesto predsjednika Rusije, „Novi ruski car“ donosi priču o nevjerojatnom usponu Vladimira Putina na vlast - od običnog činovnika KGB-a do desne ruke Borisa Jeljcina i mjesta njegovog nasljednika.

Donosimo otkrića iz užeg kruga Putinovih ljudi u Kremlju, uključujući bivšeg pomoćnika Sergeja Pugačeva, koji je pomogao Putinu da dođe do moći, prije nego što mu se zamjerio. Šahovski velemajstor Gari Kasparov prisjeća se neuspjelog pokušaja da mu se usprotivi, a oligarh Mihail Hodorkovski, koji je završio u zatvoru i ostao bez bogatstva, govori o tome što znači naći se Putinu na meti.

Ovaj dokumentarac donosi razgovor s bivšim ministrom unutrašnjih poslova Velike Britanije, Jackom Strawom, koji se prisjeća Putinovog prvog susreta s Tonijem Blairom, liderom na kog se Putin očigledno ugledao, a Straw primjećuje koliko su njih dvojica „prilično slični“. Bivši ministar vanjskih poslova William Hague se družio s Putinom tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. i zbližio se s njim zbog ljubavi prema džudu, ali kasnije nije mogao utjecati na njegovu odluku da napadne Krim.

Putin: Novi ruski car
Saturday
19
March
2022
12:20 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje