Profesija kurva

Sinopsis

Jesu li u srednjem vijeku zaista postojale putujuće kurve? Kako je izgledao posao prostitucije? Jesu li žene koristile neki oblik kontracepcije i gdje su se nalazili najveći bordeli u Europi? Rasvjetljavajući povijesno zabilježenu sudbinu jedne “putujuće kurve”, Else von Eistett, ovaj uzbudljivi dokumentarac daje nam odgovor na ova pitanja.

Nakon što je Marie, protagonistkinja drame “Kurva”, silovana, natjerana je živjeti kao prostitutka. Postala je putujuća kurva, prodajući tijelo u raznim gradovima, na sajmovima, pa čak i na ratnoj fronti. Ali kako je “najstariji zanat na svijetu” mogao postojati u religioznoj Europi srednjeg vijeka? Nisu li tada sve žene smatrane jednako na udaru?

Povijesne činjenice tvrde da je prostitucija bila sastavni dio života u srednjem vijeku, ne samo na ulicama već i u bordelima. U takozvanim “ženskim skloništima”, gazdarica kuće odlučivala je može li muškarac dobiti laku damu i koju točno.

Ovaj fascinantni dokumentarac istražuje kako su žene tog doba postajale prostitutke, koje su seksualne vještine imale i koliko su novca tražile. Je li išta bilo tabu?

Profesija kurva
Tuesday
28
February
2023
11:45 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje