Povijest na DOX TV-u - Svakog dana u 21 sat

Sinopsis

Svakog prosinačkog dana u 21 sat dokazat ćemo vam da povijest ne mora biti nimalo dosadna. Štoviše, itekako je zanimljiva. Od atentata koji su pokrenuli niz svjetskih događanja preko činjenica koje će oduševiti prave povijesne entuzijaste do škakljivih detalja iz seksualnog života omraženog Hitlera. Donosimo brojne poznate i nepoznate činjenice iz povijesti koje će vas oduševiti, a ponekad i šokirati.

Povijesno putovanje započinjemo najpoznatijim atentatima koji su obilježili naše doba u seriji Smrtonosni hitac (od 5. 12.). Od onih počinjenih hladnim oružjem do otrova i bombi, otkrivamo ih sve. Put nastavljamo otkrivanjem uzroka koji su doveli do pada nacista i njihova gubitka rata. Serija Kako su nacisti izgubili rat (od 9. 12.) donosi glavne razloge koji su uzrokovali njihov konačni slom. A koliko hrabrost pojedinaca znači, saznajte u filmu Pravi nemilosrdni gadovi (15. 12.).

Ljubitelje zanimljivih činjenica i informacija oduševit će Povijest za početnike (od 16. 12.) u kojoj otkrivamo kako je nastao svijet kakav danas poznajemo. Oni koji su više zaintrigirani Drugim svjetskim ratom dobit će jedinstven pogled u ratna događanja u seriji Tajna povijest Drugog svjetskog rata (od 21. 12.). U njoj saznajte sve o najpoznatijim ratnim akcijama iz tog vremena. Drugi svjetski rat obilježen je i eugenikom, težnjom koja je ostavila ogromnu mrlju u znanosti. Sve o tome donosimo u seriji Eugenika: Najveći znanstveni skandal svih vremena (od 27. 12.).

Iako je Hitlerova politika odavno iza nas, njezine odjeke osjećamo i danas. U sve većoj borbi protiv autoritarnih režima pitamo se Što nama znači Hitler (29. 12.). Na području istočne Europe svojom autoritarnom politikom vladao je SSSR. U godini kad obilježavamo stotu godišnjicu njegova osnutka, serija 100 godina SSSR-a (30. 12.) donosi sve o ovoj državi koja je ostavila snažan trag na politiku i društvo. Za kraj godine, zavirujemo u seksualni život ozloglašenog Hitlera. Obilježen nesigurnošću, ovisnošću i drugim anomalijama, njegov je intimni život bio sve samo ne običan. Hitlerov tajni seksualni život (31. 12.) otkriva sve o intimi nacističkog vođe.

Povijest na DOX TV-u - Svakog dana u 21 sat
Monday
05
December
2022
9:00 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje