Posljednji rogovi Afrike

Sinopsis

Zahvaljujući ekskluzivnom pristupu, film „Posljednji rogovi Afrike“ uzbudljiv je i intiman pogled na trenutni rat protiv krivolova na nosoroge koji bijesni Afrikom. Pratimo putovanje dvoje junaka zaštite koji riskiraju živote kako bi zaštitili nosoroge o kojima brinu, dok se istovremeno odvija tajna operacija za rušenje najozloglašenijih sindikata krivolovaca u Južnoafričkoj Republici.

Skriveno od javnosti, u Južnoj Africi se nalazi najveće svjetsko sirotište nosoroga, koje vodi Petronel Nieuwoudt, koja se bavi posljedicama, nakon što krivolovci namjerno ostavljaju mladunce nosoroga da umru. Kroz njene oči, gledatelji dobivaju uvid u nevjerojatne odnose koji se stvaraju i srcedrapajuću stvarnost iz koje potječu ovi mladunci.

U međuvremenu, u nacionalnom parku Kruger, početnoj točki za krivolov na nosoroge, Don English, iskusni rendžer, upravlja hrabrom ekipom na liniji fronte zaštite nosoroga, dok obavljaju gotovo beskrajne zadatke koji se tiču zaštite životinja na prostoru veličine Izraela.

Uz dosada neviđene snimke najveće tajne istrage krivolova u Južnoj Africi i intervjue, tvorci filma su riskirali živote ulaskom u svijet podzemlja nezakonite prodaje rogova nosoroga koju organiziraju beskrupulozni kraljevi krivolova Južne Afrike. „Posljednji rogovi Afrike“ pruža uvid iz prve ruke u složene moralne debate o suvremenoj zaštiti divljih životinja, koja se nalazi upletena u mrežu korupcije i protuzakonite trgovine životinjama.

Posljednji rogovi Afrike
Thursday
12
January
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje