Osjetite dašak glamura

Sinopsis

Smješten u londonskom Piccadillyju, hotel Ritz oličenje je elegancije, stila i hedonizma. Otvoren prije 117 godina, i danas je statusni simbol Londona.

Od svog otvaranja, hotel Ritz mjesto je u kojem su odsjedali brojni političari, glumci, kraljevska obitelj, a nerijetko je bio i poprište filmskih scena. Možda najpoznatiju ulogu imao je u filmu „Ja u ljubav vjerujem“ i završnoj sceni hvaljene serije „Downton Abbey“. Svojim uređenjem u trenu će vas teleportirati u neko drugo vrijeme i barem na trenutak postići da se osjećate stvarno posebno.

Otkako je otvoren, hotel Ritz osobitu pozornost posvećuje ekskluzivnosti i jedinstvenosti. Tako su njihovi nosači na glasu kao osoblje koje može ispuniti baš svaku želju ili hir, sve dok je u granicama legalnoga. Pa je tako jednom američki ambasador od njih tražio da u njegovo ime kupe helikopter, dok je drugi poželio – bojni brod. No pomicao je Ritz i društvene granice. Tako je ovaj hotel prvi u koji su neudane žene mogle doći bez pratnje.

O ekskluzivnosti Ritza govore i dvije zanimljive počasti koje ga krase. Jedna je ona bivšeg princa od Walesa, sada kralja Charlesa III., koji je jedino ovom hotelu na cijelom svijetu dodijelio Kraljevski nalog za usluge banketa i cateringa. Time je pokazao da hotel Ritz ima posebno mjesto u kraljevskoj obitelji. Druga zanimljivost vezana je uz sami naziv hotela, pa se tako on nalazi i u slavnom oksfordskom rječniku. Ako to nije dokaz njegove vrijednosti i posebnosti, ne znamo što je.

Kad je riječ o uređenju Ritza, njemu se pažnja posvetila do najsitnije točke. Stilska usklađenost, bogatstvo detalja i raskoš koja ne odvlači pozornost daju posebnost interijeru. Svaka od soba i apartmana također je s pažnjom uređena, osiguravajući gostima baš sve što im je potrebno. Za to će se pobrinuti i osoblje koje dolazi u duplom omjeru, odnosno na jednog gosta dolazi dvoje osoblja.

Osim interijera, Ritz osvaja i svojom kulinarskom ponudom, čiju kvalitetu potvrđuje i Michelinova zvjezdica dodijeljena 2016. godine. Spoj francuske i britanske kuhinje osvojit će i najzahtjevnija nepca, a poseban doživljaj bit će tradicionalna čajanka u kojoj možete uživati svakog dana od 11:30 do 19:30.

Odlučite li posjetiti Ritz, svakako isprobajte brojne koktele koji će vas oduševiti svojim kombinacijama okusa i kolorita. Naš je prijedlog The Tallulah, koktel sa šampanjcem posvećen jedinstvenoj novinarskoj konferenciji održanoj 1951. godine. Naime, gostujući u hotelu, američka glumica Tallulah Bankhead pred novinarima je iznijela svoju oduševljenost Velikom Britanijom, a zatim popila šampanjac – iz svoje cipele. Upravo njoj u čast smiksan je koktel The Tallulah koji se poslužuje iz staklene cipele.

Ako je Ritz ipak malo izvan vašeg budžeta, u njegovu unutrašnjost uvijek možete zaviriti zahvaljujući DOX TV-u koji vam kroz dvoepizodnu seriju donosi jedinstven uvid u njegovu raskoš. Smjestite se udobno i u srijedu, 29. 3. u 21:50 odsjednite u pravom luksuzu.

Osjetite dašak glamura
Wednesday
29
March
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje