Od zvjezdanog statusa do pada: kako je Boris Becker dotaknuo dno

Sinopsis

Kada je 1985. sa samo 17 godina osvojio Wimbledon, bilo je jasno da je na pomolu nova teniska zvijezda. Pokazalo se to itekako istinitim jer je Boris Becker tijekom karijere osvojio sve moguće nagrade. Ukupno 64 naslova, uključujući Olimpijsku medalju i šest Grand Slam naslova. Impresivan je i njegov omjer pobjeda i poraza koji iznosi 92.70 %. Beckeru se pridaju i zasluge za brzi tenis, zbog njegovih snažnih servisa i igre na cijelom terenu.

Uz status teniske legende vezali su se i brojni skandali, čemu je često doprinosio Beckerov plejbojevski način života.

BRAKOVI I IZVANBRAČNA DJECA

Mjesto Borisa Beckera u teniskom Partenonu neporecivo je. Uspjesi od samih početaka karijere, osvojeni naslovi što u single, što u igri u parovima i stil igre osigurali su mu status legende. Ime Borisa Beckera postalo je sinonim za uspjeh. Tenisko poznavanje nakon umirovljenja dokazao je kao komentator i trener legendi poput Novaka Đokovića.

No njegove uspjehe često su zasjenjivali skandali u kojima se tijekom karijere našao. Prvi koji je eksplodirao u javnosti bila je njegova afera s konobaricom u noćnom klubu. Tračevi su govorili o intimnim odnosima na stubama kluba, no Becker je to opovrgnuo rekavši da se afera dogodila u stražnjoj sobi. Iz jednonoćne avanture rodila se Beckerova izvanbračna kći Anna. osim što je u to vrijeme bio u braku s Barbarom Becker, dodatnu težinu aferi pridonijela je činjenica da je Barbara u trenutku afere bila trudna sedam mjeseci s njihovim drugim djetetom.

Afera je dovela do razvoda, a Becker je sreću potražio u drugom braku. On je također neslavno završio, a treću sreću okušao je s 23 godine mlađom Lilian de Carvalho Monteiro.

BANKROT I ZATVORSKA KAZNA

S prvim zakonskim problemima suočio se 2002. kada je optužen za izbjegavanje poreza. Istraga koja je trajala od 1996. rezultirala je zatvorskom kaznom od dvije godine i novčanom kaznom u iznosu od pola milijuna eura. Zatvorsku kaznu tada je uspješno izbjegao, no desetak godina kasnije nije bio te sreće.

Proglasivši 2017. bankrot, Becker je morao prodati velik dio svoje imovine i trofeja kako bi podmirio dugove. Međutim, naknadno je utvrđeno kako je tijekom tog procesa zatajio dio te se 2022. ponovno suočio novim optužbama. Ovog puta sreće nije imao pa je osuđen na dvije i pol godine zatvora, od čega je odslužio tek osam mjeseci. Nakon izlaska iz zatvora, deportiran je u Njemačku, a upravo je ovih dana potvrđeno kako je ponovno solventan.

USPON I PAD

Sportski uspjesi osigurali su mu ulazak u povijest, razni skandali novinske naslovnice, a što će dalje biti s teniskim asom, ostaje otvoreno. Kako je Boris Becker od legende došao do statusa zatvorenika i kakav je zaista otkrit će oni koji su ga najbolje poznavali u dokumentarcu “Uspon i pad Borisa Beckera” koji vas čeka 8. 6. u 21:50 premijerno na DOX TV-u.

Od zvjezdanog statusa do pada: kako je Boris Becker dotaknuo dno
Saturday
08
June
2024
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje