Nikeova velika oklada

Sinopsis

Najbolja ekipa atletičara ikad sastavljena, rasturena je nakon što je njihov trener, legendarni Alberto Salazar, dobio četverogodišnju zabranu treniranja zbog dopinga. Niz Salazarovih prvaka i reprezentativnih prvaka dospijeva u problem po završetku svojih utrka. U međuvremenu, napadači i branitelji iz cijelog sveta su poludjeli, proglašavajući Salazara pošašću za sport ili braneći ga kao najvećeg trenera svih vremena, koji je napadnut nedokazivim argumentima. I zaista, niti jedan Salazarov sportaš tijekom tih desetljeća, usprkos tisućama anti-doping testova, nije bio pozitivan.

Suština je bila da je Američka anti-doping asocijacija donijela presudu i od nje nije htjela odstupiti. Salazar je otpisan. U roku od tjedan dana, Nikeov projekt Oregon je raspušten. Dva tjedna kasnije, direktor Nikea, Mark Parker, je nestao.

Ovaj film otkriva istinu o onome što se zaista događalo, iz svih kutova, uključujući Nikea i Salazara, kao i sportaša i ljudi umiješanih u sport koji smatraju da je pređena granica.

Nikeova velika oklada
Friday
13
January
2023
11:40 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje