Nepoznata povijest Drugog svjetskog rata na DOX TV-u

Sinopsis

Svima su nam više ili manje poznate činjenice o Drugom svjetskom ratu. Bilo da se radi o ključnim bitkama cijelog rata ili o tome kako je i kada rat počeo i završio, većina nas zna ili misli da zna kako se rat odvijao.

Međutim, događaji koje znamo o Drugom svjetskom ratu ostavljaju dojam ravnih linija, kao da je do njih došlo jednostavno i izravno. Ali, povijest nikada nije ravna linija.

Tek posljednjih godina, kako su pojedini tajni i povjerljivi ili skriveni dosjei postali dostupni, dobili smo jasniju sliku o tome koliko je Drugi svjetski rat bio složen i zbunjujući za cijeli svijet, koliko su sitnice i slučajnosti, odluke i nedostatak donošenja istih oblikovale ishod najvećeg svjetskog sukoba i u konačnici odredile sudbinu milijuna ljudi.

Još i danas postoji tajna povijest Drugoga svjetskog rata koju tek treba ispričati. I baš zato u travnju pratimo serije koje otkrivaju tajne ratnih zbivanja koja su promijenila tijek svjetske povijesti.

Kako su nacisti izgubili rat, 18. - 23.4. u 21:00

U seriji „Kako su nacisti izgubili rat“ kroz 6 epizoda promatramo Drugi svjetski rat kroz oči njegovih gubitnika - nacista. Saznajemo kako su nacisti uspjeli prevariti Njemačku, a zatim iznenada zauzeti Europu. Propitujemo Hitlerovu megalomaniju i nestabilnu osobnost koja je dovela do uništenja nacističkog pokreta.

Kroz epizode istražujemo kako su rane pobjede u Drugom svjetskom ratu Hitleru stvorile lažno samopouzdanje te kako su na kraju bahatost i osobni interesi doveli do konačnog poraza. Istražujemo nepotizam, korupciju i strah među nacističkim redovima te analiziramo ideološki rat i odluke koje su naciste spriječile u pobjedi.

Tajna povijest Drugog svjetskog rata, 19. - 24.4. u 18:30

Najsmrtonosniji i najrazorniji sukob u povijesti čovječanstva i dalje je obavijen velom tajni. Skrivene priče o Drugom svjetskom ratu konačno će biti ispričane u ovom moćnom dokumentarnom serijalu.

Serija „Tajna povijest Drugog svjetskog rata“ otkriva nepoznate priče iza ključnih trenutaka cijelog rata počevši od Dunkirka, Dana D, pa sve do bitke za Britaniju i Blitza.

Nepoznata povijest Drugog svjetskog rata na DOX TV-u
Monday
18
April
2022
6:30 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje