Najveća rušenja

Sinopsis

S01Ep1:

Obiteljski tim za rušenje iz Phoenixa u saveznoj državi Maryland, dolazi na lokaciju nuklearne elektrane Sellafield kako bi srušili četiri zastarjela tornja za nuklearno hlađenje. To će biti prvi put da je eksploziv upotrijebljen na aktivnoj nuklearnoj lokaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tim ima deset dana kako bi istovarili i aktivirali 4500 paketa dinamita u tornjevima, od kojih je jedan udaljen samo 40 metara od postrojenja za obradu nuklearnog goriva. Tim će ovim poduhvatom ući u povijesti, ali brine ih osipanje materijala.

S01Ep2:

Obiteljski tim za rušenje iz Phoenixa u saveznoj državi Maryland, dolazi u Las Vegas kako bi srušili hotelski kompleks s kasinom, Frontier. Ovo je petnaesti objekt koji dižu u zrak u Las Vegasu, i Frontier će se pokazati kao posebno težak poduhvat. Tvrdoglava stara zgrada, ispunjena ogromnim količinama čelične armature i toksičnog azbesta, prisilit će tim da u nju stave  više od 5000 komada dinamita. Plan dodatno komplicira to što klijent želi da rušenje zgrade prati ogroman vatromet. Ispunjen dinamitom, vatrometima i čelikom, Frontier nastavlja impresionirati do samog kraja.

S01Ep3:

Obiteljski tim za rušenje iz Phoenixa u saveznoj državi Maryland, dolazi u Bal Harbour u Miami Beachu, u saveznoj državi Florida, kako bi srušili zastarjeli kompleks odmarališta. Isti graniči sa stambenim kompleksom milijunaša koji se nalazi na samo pet metara udaljenosti. Tim ima deset dana za istovar i postavljanje dinamita, zajedno s moćnim eksplozivom, koji ima moć probiti čelik. Muče se kako bi zadržali eksplozivnu energiju da ne ošteti objekte i ne naudi ljudima koji se nalaze oko mjesta rušenja.

S01Ep4:

Obiteljski tim za rušenje iz Phoenixa u saveznoj državi Maryland, dolazi u Cape Canaveral u saveznoj državi Florida, kako bi srušili stari toranj za lansiranje raketa. Tim ima mjesec dana da istovari i postavi usko specijalizirane, moćne eksplozive koji imaju snagu probijanja čelika. Muče se s poštivanjem rokova i sa sigurnosti, kako bi tim bio siguran na ovom industrijskom mjestu rušenja.

S02Ep1:

Vješt tim za rušenje mora srušiti ogroman sportski stadion u srcu Indianapolisa i kako bi spriječili njegovo daljnje urušavanje. Stadion RCA sa 60.000 mjesta nalazi se na samo nekoliko metara od kongresnog centra vrijednog više milijuna dolara, kao i od glavne gradske željezničke postaje. Prozori dvanaestokatnog poslovnog tornja, kao i zastarjela podzemna kanalizacijska mreža također su ugroženi. Ekipa za kontrolirano rušenje morat će se boriti protiv 52.000 tona čvrstog betona i zadržati sve u zadanim okvirima.

S02Ep2:

Iskusni tim za rušenje mora upotrijebiti novi sustav eksploziva kako bi potopili svoj prvi brod, Hoyt S. Vandenberg. U ovom jedinstvenom projektu rušenja, ekipa za kontrolirano rušenje udružuje snage s ekipom za izvlačenje brodova kako bi pretvorili bivši špijunski brod težak 17.000 tona u drugi najveći umjetni greben na svijetu. Koristeći baklje iznad površine vode, a moćne eksplozive ispod nje, morat će izbušiti gotovo 500 rupa u trupu broda. Njihova misija je da dovoljno brzo zamijene zrak vodom, kako bi uspjeli smjestiti Vandenberg u uspravan položaj u uskoj željenoj zoni. Ali to je ogroman izazov, posebno jer nijedan električni niti navigacijski sustav broda ne funkcionira. Hoće li uspjeti pružiti novi život ovom mrtvom brodu? Ili će ih plan potapanja odvesti u katastrofu?

S02Ep3:

Inženjersko čudo koje je pošlo po zlu stavlja ekipu za kontrolirano rušenje pred najčudniji izazov dosad - srušiti potpuno novi toranj otporan na udar tornada. Moguće je da će time oboriti svjetski rekord, to bi bila najviša zgrada ojačana betonskom konstrukcijom koja je ikada srušena eksplozivom. Visoka trideset i jedan kat, kula Ocean ima tri ojačane jezgre od armiranog betona debljine 75 centimetara. Ali ova masivna građevina imala je i neočekivanu cijenu - super teška građevina počela je tonuti u tlo otoka South Padre. Tim se nikada nije susreo s nečim sličnim, građevina s nestabilnim temeljem, opasno blizu novog kompleksa stambenih zgrada, kao i osjetljivih pješčanih dina. Kako bi je srušili, morat će da probiti granice tehnologije rušenja. To bi mogao biti svjetski rekord ili katastrofa svjetskih razmjera.  

S02Ep4:

Eksplozivno rušenje kakvo nikada prije niste vidjeli. Ova revolucionarna epizoda prati ekipu na putu u Brazil kamo putuju kako bi srušili jedan od najvećih stadiona na svijetu, Fonte Nova. Ovakav tip rušenja je ono u čemu se naš tim prirodno snalazi: oni su već srušili više ogromnih stadiona u SAD-u. Ali ovaj posao je drugačiji, brazilska ekipa ga provodi, tako da naš tim ne može baratati niti jednim štapom eksploziva. A lokacija, koja je zatvorena nakon smrtonosnog propadanja strukture, prepuna je opasnosti. Mogu li naš tim i Brazilci zajedno izvesti ovaj posao ili će se ovo rušenje stadiona Svjetskog prvenstva pretvoriti u svjetsku katastrofu?

Najveća rušenja
Tuesday
26
April
2022
9:00 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje