Najpoznatija nogometna pjesma: You'll never walk alone

Sinopsis

Film Najpoznatija nogometna pjesma: You'll never walk alone govori o pjesmi, koja je postala oličenje globalne narodne pjesme. Svakog vikenda stotine tisuću nogometnih navijača pjevaju je na stadionima diljem svijeta. Pjesmu „Nikad nećeš hodati sam“ izvodili su Elvis Presley, Louis Armstrong, Doris Day, Johnny Cash, Tri tenora i mnogi drugi. Ali tko zna da korijeni ove melodije potječu iz Budimpešte, iz godine 1909. - od mladog kompozitora i zvanog Lilo?

Ponovno ćemo popratiti putovanje ove pjesme i ući u veći broj različitih svjetova: sofisticirani i umjetnički društveni krug habsburškog carstva, nakinđureni svijet Berlina 1920-ih, sjaj Hollywooda ‘40-ih i ‘50-ih, svijet radničke klase Liverpoola ’60-ih - globalnu kulturu nogometnih navijača. Susret ćemo niz različitih likova, koji svi dijele dio priče iza ove jedinstvene pjesme, uključujući Franka Sinatru, Fritza Langa iIi Briana Epsteina.

Prave zvijezde filma su ljudi kao što je mađarsko-židovski pisac Ferenc Molnar, revolucionarni glazbeni duo Oskar Hammersetin & Richard Rogers i Gary Marsden iz benda „Gerry and the Pacemakers“. Kao i mnoga velika umjetnička djela, „Nikad nećeš hodati sam“ je suradnja - austrijsko-mađarsko-američko-britanska koprodukcija, koja se osvrće na više od jednog stoljeća kulturne povijesti. A priča o ovoj pjesmi i dalje traje, jer se „Nikad nećeš hodati sam“ još uvijek redovno izvodi u različitim kontekstima širom svijeta.

Najpoznatija nogometna pjesma: You'll never walk alone
Thursday
13
July
2023
10:55 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje