MRAČNE TAJNE IZA NEVINOSTI: Kakvi se predatori kriju iza prijateljskog lica

Sinopsis

Iako su trebale biti sigurne i zaštićene, tinejdžerice iz naše priče su bile sve samo ne to. Pod krinkom ljubavi, zabave i pomoći prolazile su kroz nezamisliv pakao.

Umjesto bezbrižnog djetinjstva i mladenačkih dana, djevojke kojima posvećujemo članak dobile su traumu, nepovjerenje u odrasle i gubitak djetinje nevinosti. Sukus je to priča o Ghislaine Maxwell i hrabrim dokumentaristicama koje su se upustile u projekt razotkrivanja internetskih predatora.

U svijetu u kojem bismo mladim djevojkama trebali pružiti pomoć i sigurnost u odrastanju, ostvarivanju njihovih ciljeva i pogledu na svijet, ove su se djevojke našle u mučnom paklu zlostavljanja. Događaji koji će ostaviti doživotne posljedice na njih samo su kap u moru onoga što se skriva u mračnom svijetu odraslih. S jedne strane, njihova želja za ostvarivanjem snova o uspješnoj karijeri pretvorena je u želju za pukim opstankom. S druge strane, internet se još jednom pokazao kao mjesto u kojem vrebaju beskrajne opasnosti za djevojčice i tinejdžerice.

Mučan prikaz svijeta u kojem se niti jedna osoba ne bi trebala naći razotkriva se na DOX TV-u. Jedna od najkontroverznijih pojava proteklih godina svakako je Ghislaine Maxwell, jedna od ključnih figura u zlostavljačkom lancu zloglasnog Jeffreyja Epsteina. Osoba koja je na razne načine vabila mlade djevojke obećavajući im vjetar u leđa u ostvarivanju karijera, zapravo je osiguravala žrtve za svog ljubavnog i poslovnog partnera Epsteina. Kroz 10 godina svojih zločina i sama je sudjelovala u njihovu zlostavljanju, ostavljajući doživotne traume mladim djevojkama. U konačnici osuđena na 20 godina zatvora, Ghislaine je ipak dočekala neki vid pravde. Nažalost, mladim djevojkama koje su se našle u njezinim kandžama mala je to utjeha. Dokumentarnu seriju o putu Ghislaine Maxwell od nasljednice medijskog mogula do osuđenice, “Desna ruka Jeffreyja Epsteina”, pogledajte 16. 3. u 21:50 samo na DOX TV-u.

Internetsko zlostavljanje djevojčica najranjivije dobi tema je i drugog dokumentarca za koji kažu da bi ga baš svatko trebao pogledati. “Uhvaćeni na internetu” dokumentaristički je projekt dvije filmašice koje na jedinstven i zastrašujuć način otkrivaju (ne)sigurnost internetskih chat soba. Užasavajući je to prikaz predatora koji ne prezaju ni pred čime, pa čak ni dobi osoba s druge strane ekrana, kako bi ostvarili svoje ciljeve. Traumatična iskustva triju glumica u ulogama tinejdžerica prikazana su nevjerojatno realistično, a traume kroz koje su prolazile pokazuju zašto bi pristup internetu, osobito maloljetnika, itekako trebao biti pod nadzorom roditelja. “Uhvaćeni na internetu” čeka vas 15. 3. u 21:50 na DOX TV-u.

MRAČNE TAJNE IZA NEVINOSTI: Kakvi se predatori kriju iza prijateljskog lica
Wednesday
15
March
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje