Mafijaški ubojice

Sinopsis

U serijalu “Mafijaški ubojice”, bivši policajac u civilu, Colin McLaren, prati karijere šestorice nesvakidašnjih mafijaša koji su imali veliki utjecaj na organizirani kriminal u New Yorku. Petorica su se probila do vrha ubojstvima, trojica su postali cinkaroši, jedan je zaslužio Oscara, a jedan je osmislio najveću oružanu pljačku u povijesti Amerike.

Epizode:

John Gotti se probio do vrha najmoćnije mafijaške obitelji New Yorka ubojstvima. Tužbe su stizale i prolazile, ništa se nije lijepilo na Teflon Dona. Bogat, moćan i samozaljubljen, Gottija je zaslijepila medijska slava i našao se na dnu. Umro je u zatvoru.

Sammy Gravano zvan Bik nije obični plaćeni ubojica sa zbirkom od 19 ubojstava. Vodio je niz uspješnih biznisa i postao je zamjenik šefa najveće njujorške mafijaške obitelji. Bio je odan, poslušan i vrlo opasan. Kad ga je šef izdao, Sammy je pomogao policiji da dokrajči mafiju New Yorka.

Carmine Persico zvani Zmija majstor je obmane. Počinio je jedno od najvećih ubojstava u povijesti mafije, a onda prevarom stigao do moći. Tijekom svoje rizične karijere, proveo je tek nekoliko godina iza rešetaka, odakle je vladao mafijaškom obitelji, vodio tri rata i naredio mnogo ubojstava. Tamo se nalazi i danas.

Anthony Casso zvani Cijevka rođen je u mafijaškoj obitelji. Od samog početka bio je brutalni bandit i volio je nasilje. Mafija ga je objeručke prigrlila. On im je donio milijune, ali i samom sebi. Bio je psihotičan i ubrzo je postao potpuno paranoičan. Tijela su se počela gomilati. Postao je cinkaroš, ali je svejedno zaradio 450 godina zatvora.

Vincent Gigante zvan Brada zaslužio je Oscara. 30 godina se pretvarao da je lud kako bi izbjegao pravdu. Ali iza glumljenja ludila krio se opaki, lukavi bos jedne od pet njujorških mafijaških obitelji. Kad je pala njegova maska, pao je i on. Donekle s olakšanjem, okončao je život iza rešetaka.

Henry Hill je želio biti veliki mafijaš i organizirao je jednu od najvećih pljački u to vrijeme u Americi, ali nikada nije uspio zaraditi jer nije bio Talijan. Zaveo ga je lažni glamur i bliskost gangsterskog života. Nikada nije vidio opasnosti iza fasade. Morao je postati cinkaroš kako bi preživio.

Mafijaški ubojice
Sunday
31
July
2022
9:00 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje