Macho ožujak

Sinopsis

U mjesecu kad slavimo žene, nismo zaboravili ni muškarce koji pomiču vlastite mentalne i fizičke granice. U cilju osvještavanja, zaputit će se na najviše i najniže točke Zemlje, preploviti opasne puteve i dokazati da im fizički napori poput onih vojnika nisu nikakva prepreka.

Na DOX TV-u će dokazati da mogu jednakopravno parirati snažnim i jakim ženama koje svakodnevne izazove svladavaju uz puno volje i truda.

Od jezgre do sunca, 10. 3. u 1:10

Millan Ludena, sportaš iz Ekvadora, kreće u novu pustolovinu da postane prvi sportaš koji će ući u Guinessovu knjigu rekorda za svoju voljenu zemlju.

Sam preko Arktika, 12. 3. 21:50

Poznati istraživač Adam Shoalts uzima kanu i pokazuje pun repertoar vještina preživljavanja u divljini na fantastičnom putovanju od skoro 4000 km na pustom sjeveru.

Shoaltsov cilj je preći veći dio najsjevernijih divljih predjela zemlje, od Yukona do Nunavuta, u utrci s prirodnim silama; on se mora kretati opasnim i neobilježenim vodenim putevima prije nego što zima učini svoje i taj se teren više ne može preći.

Test izdržljivosti, 14. 3. 23:30

GORUCK Selection nije samo jedan od najtežih testova izdržljivosti na svijetu, već je i pokušaj njegovih tvoraca da premoste podjelu između vojnog i civilnog svijeta. Ovaj 48-satni događaj u organizaciji veterana specijalnih jedinica je zgusnuta interpretacija 24-dnevnog prijemnog testa vojske SAD-a. Sudionicima je ovaj događaj prilika da testiraju svoje granice, odajući počast onima koji štite državu. Za vojnike je to prilika da odaju počast svojoj zajednici i povežu se sa civilima. Manje od 2% sudionika stiglo je do kraja na posljednjih 18 evenata. Hoće li itko u generaciji 019 uspeti zadovoljiti kriterije?

SAS: Opaki ratnici, od 17. 3. 19:10

SAS je legenda obavijena velom tajni. Danas, 75 godina nakon formiranja, najopasnija svjetska vojna sila prvi put javno progovara, omogućavajući da se istinita priča o njenom podrijetlu ispriča u živim detaljima. Prepuna novih avantura i intimnih otkrića iz formativnih godina, od 1941. do 1947, ovo je priča o Drugom svjetskom ratu kakvu do sada niste vidjeli ni čuli, s većim rizicima i većim nagradama. Uz do sada neviđen i ekskluzivan pristup tajnim arhivama SAS-a, Ben Mcintyre otkriva priče o hrabrosti i dosjetljivosti, isprepletene primjerima hijerarhijske nesposobnosti, sirove brutalnosti i dirljive ljudske krhkosti, koje se kombiniraju u čast nepoznatih junaka neusporedive hrabrosti. Ova se avantura odvija po riječima samog SAS-a, uključujući i arhivska prisjećanja na filmu i memoarima, kao i ekskluzivne intervjue s četiri živa veterana prvog SAS-a, koji se iz prve ruke prisjećaju kaosa, ludila i utisaka o ratu. Uz humanost, skromnost i junaštvo, ovi vojnici prepričavaju revolucionarnu akciju ključnih sabotaža, obavještajnog rada i gerilskih napada, i otkrivaju što ih je motiviralo, povezalo i natjeralo da postanu najstrašnija svjetska vojna sila.

Macho ožujak
Friday
10
March
2023
1:10 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje