Kina iznutra

Sinopsis

Kineska vlada drži oko milijun ili više muslimana u kaznenim logorima, bez suđenja. To je najgori primjer zatvaranja jedne etničke skupine još od Drugog svjetskog rata. Još 12 milijuna muslimana živi na otvorenom, kako neki od aktivista kažu, u zatvoru pod nebom, s barkodovima na vratima i dio su ljudskog laboratorija u kojem kineske tehnološke tvrtke stvaraju najnapredniju svjetsku državu pod nadzorom.

Skrivenim kamerama idemo istraživati u udaljenu kinesku oblast Xinjiang. Kamere snimaju iskrene i kritičke glasove, koji pričaju o razmjerima kršenja ljudskih prava. Pričamo, između ostalog, sa službenicom kineske vlade, ujgurskim muslimanima, čelnicima tehnoloških tvrtki, običnim Han Kinezima i s upraviteljem sektora sigurnosti.

Naš tajni tim prikuplja dokaze o radu kineske vlade s tehnološkim tvrtkama, otkrivajući nove oblike upravljanja kojima se građani kontroliraju, a koji se izvoze i u ostatak svijeta, predstavljajući izazov za ljudske slobode i liberalnu demokraciju. Ovaj film prati žrtve tog novog sustava. Pravi pregled šire strategije koju vlada Kine primjenjuje u Xinjiangu, a koja prijeti opstanku Ujgura i muslimanskoj kulturi u Kini.

Kina iznutra
Monday
30
May
2022
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje