Ja sam Andrew Tate

Sinopsis

Ispitivanje brzog uspona kontroverznog influencera na društvenim mrežama Andrewa Tatea.

Andrew Tate - "najguglaniji čovjek na svijetu", bivši kickboksač, makro s web kamerom i hipervirusni toksični ženomrzac u središtu globalne moralne panike - odmah je postao poznat među mladima od 12 do 24 godine diljem engleskog govornog područja svijet. On je posvuda na webu, sveprisutan na ekranima telefona, izvor beskrajnih svađa između majki i sinova tinejdžera u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji i drugdje. Proslavili su ga Tucker Carlson, Piers Morgan i američka zvijezda zavjera Alex Jones, koji je bio pionir u stilu "angertainmenta" koji je Tate usvojio.

Andrew ima prkosnu energiju; vozi brze automobile i puši cigare dok mladim muškarcima puni glave snovima o bogatstvu i brzim ženama. No, sve je više znakova nečeg mračnog i prljavog što vreba u njegovoj prošlosti, nedjela koja prijete da poremete njegov prividni uspjeh. Sada su se pojavile ozbiljne optužbe o prisilnoj kontroli i seksualnom nasilju nad ženama, kako u Rumunjskoj, tako i nedavno u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tko je zapravo Tate i odakle je potekao? Kako je napravio svoj meteorski uspon do zvijezde društvenih medija u ljeto 2022.? I koja je pozadina njegova iznenadnog, senzacionalnog uhićenja u zadnjim danima te godine?

AMOS Pictures, producentska tvrtka koja stoji iza HBO-ovih zadivljujućih dokumentarnih uspjeha Napuštajući Neverland, Terror at the Mall i Four Hours at The Capitol, primijenit će svoje provjerene moći pripovijedanja na ovu priču, koristeći ogromne količine arhive o Tateovom životu - viđeno i prethodno neviđeno - u kombinaciji s intervjuima onih koji su ga susreli na njegovom putu do globalne ozloglašenosti, kako bi se stvorila otkrivajuća, pripovijest o usponu i padu (i možda ponovnom usponu) najzloglasnije i najkontroverznije internetske zvijezde na svijetu.

U listopadu 2022. Andrew Tate - iz vedra neba - obratio se tvrtki AMOS Pictures da snimi dokumentarac o istinitoj priči njegova života. Izvršni producent Dan Reed i redateljica Marguerite Gaudin sastali su se s Tateom u Dubaiju kako bi jasno dali do znanja da film neće biti 'pufasti komad' i da on neće imati uredničku kontrolu. Pristao je, pod uvjetom da mu ne snimaju zaslone računala ili telefona.

Gaudin je počela snimati samo nekoliko dana prije Tateovog neočekivanog uhićenja od strane policije za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala u Bukureštu, u Rumunjskoj, krajem prosinca 2022. Budući da Tate više nije bio dostupan, Reed i Gaudin preispitali su svoj pristup pripovijedanju, zadržavši isti osnovni cilj da Tate ispriča svoju priču, bez ograničenja, svojim riječima.

Gaudin i njezin tim otkrili su riznicu od 400 sati video materijala koji pokrivaju posljednjih 15 godina, a velik dio sadrži iznimno iskrene intervjue i izjave u kojima Tate govori o svom životu, prošlosti, poslovanju, seksu, nasilju, kontrola, odnosi i sva goruća pitanja koja uzburkaju javno mnijenje od njegova uspona do svjetske slave u ljeto 2022.

Koristeći ove snimke, od kojih neke nikad prije nisu viđene, i tražeći osobe iz njegove prošlosti i sadašnjosti, koje podržavaju i koje su kritične - dokumentarac kritički prikazuje Tateovu priču o podrijetlu, bacajući svjetlo na njegov put do bogatstva i slave i ispitujući širi utjecaj njegovog "učenja". Također rigorozno istražuje navode o nasilju nad ženama, koji datiraju iz ranih dana poslovanja Tateovih web kamera u Lutonu i koji su pratili braću dok su širili svoje poduzeće seksualnog rada u istočnoj Europi.

Ja sam Andrew Tate
Saturday
29
June
2024
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje