In Memoriam - Miroslav Ćiro Blažević

Sinopsis

Legenda među trenerima, Miroslav Ćiro Blažević bio je omiljeni 12. član Hrvatske nogometne reprezentacije, ali i brojnih klubova koje je trenirao. Prema vlastitim riječima prosječan igrač, trenersku karijeru započeo je rano i u njoj je briljirao. Od švicarskih i hrvatskih klubova do raznih reprezentacija, popularni Ćiro bio je prava nogometna sila.

Možda najveću senzaciju postigao je legendarne 1998. godine, kad je jedna mala Hrvatska pod njegovim vodstvom osvojila odlično treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Ćiro je tako ponovno postao nacionalni ponos, a proglašen je i najboljim trenerom Svjetskog prvenstva.

Uz brojna osvojena prvenstva i kupove, Miroslav Ćiro Blažević osvojio je i tri Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”: 1998. godine godišnju nagradu za pojedince i godišnju nagradu za momčadi kao član reprezentacije te 2007. godine nagradu za životno djelo. Godine 2021. skupština Hrvatskog nogometnog saveza dodijelila mu je titulu počasnog izbornika.

Pratili nogomet ili ne, Ćiro Blažević bio je neizbježna osoba koja je osvajala svojim znanjem, duhovitošću i stručnošću. Na domaći i inozemni nogomet ostavio je golem trag i nezaboravnu ostavštinu.

Film “Ćiro”, posvećen legendarnom treneru, pogledajte danas u 23:15 na DOX TV-u.

In Memoriam - Miroslav Ćiro Blažević
Wednesday
08
February
2023
11:15 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje