Everest: Smrtonosni uspon

Sinopsis

Everest: Ekstremna Pustolovina adrenalinski je prikaz pokušaja Anta Middletona da po prvi put osvoji Everest. Dokumentira sirove emocije i utjecaj na Antovo tijelo i um u svakoj fazi dok pokušava doći do vrha na 8848 metara i biva zarobljen u neočekivanoj i po život opasnoj oluji.

Penjanje na Everest postalo je iznimno popularna, kontroverzna i komercijalizirana potraga za tisuće ljudi svake godine. No, ova popularna avantura s popisa stvari koje morate učiniti dolazi s ozbiljnim rizikom.

Ant se ne boji prihvatiti izazov – u svojoj 15-godišnjoj vojnoj karijeri završio je tri misije u Afganistanu, služio je u „svetom trojstvu“ elitnih britanskih specijalnih snaga i djelovao kao osobni zaštitar za vlade i VIP osobe u neprijateljskim okruženjima. Ant je od svoje 16. godine sanjao o penjanju na Everest. Iako je iskusan penjač, pokušaj popeti se na vrh najviše planine svijeta za njega je nova i opasna avantura.

Tijekom samog uspona - koji Ant poduzima uz samo mali tim šerpa kao potpora - svjedočimo njegovom usponu do baznog kampa, kroz „zonu smrti“ ograničenu kisikom i konačno do vrha. Tijekom uspona dokumentira svoja iskustva kroz kombinaciju prekrasno snimljenih snimaka posade i vlastitih snimaka (i također u videu od 360°).

Dok Ant doživljava stvarnost Everesta i njegove ekstremne i nepredvidive uvjete - nastoji razumjeti zašto je, kao i tisuće drugih prije njega, odlučio prihvatiti tako zastrašujući izazov.

Everest: Smrtonosni uspon
Tuesday
29
August
2023
11:20 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje