DNK dokazi

Sinopsis

Uz pomoć revolucije u forenzici konačno se rješavaju zastarjeli slučajevi diljem svijeta, a serija "DNK dokazi" istražuje i prenosi priče o najnevjerojatnijim slučajevima koji su do sada riješeni.

Kroz izjave svjedoka, nove intervjue, arhivske snimke i dramatične rekonstrukcije, "DNK dokazi" donosi uzbudljiv televizijski program koji će otkriti nove i dinamične oblike borbe protiv kriminala.

Svaka jednosatna epizoda prikazuje detektivov rad na rješavanju zastarjelih slučajeva korištenjem DNK članova obitelji, te način na koji te dodatne informacije o DNK revolucioniraju genetsko profiliranje u rješavanju slučajeva. Uz pomoć iskaza očevidaca,  razgovora s forenzičkim i psihološkim stručnjacima, kao i rekonstrukcije zločina pomiješanih s arhivskim snimkama, ova serija predstavlja studiju suvremene i futurističke tehnologije rješavanja kriminala. Pokazat će nam kako se uvriježene metode istrage mogu unaprijediti uz pomoć forenzike i kako profiliranje DNK srodnika mijenja svijet.

Svaka epizoda u ovoj seriji počinje nasilnim zločinom počinjenim iz nepoznatog razloga, koji je kasnije ostao neriješen i dobro praćen slučaj u javnosti Sjedinjenih Država ili Velike Britanije. Ova serija prati modele istrage prema kojima su otkriveni Ubojica iz Golden Statea, Noćobdija i drugi ubojice, koji su na kraju uhvaćeni tehnikom DNK analize srodnika. Pravi obrat u ovoj priči otkriva se uz pomoć forenzičara koji gledatelje (i detektive) vode kroz nove procese analize DNK, tzv. srodna DNK. To nas na kraju dovodi do raskrinkavanja zločina.

DNK dokazi
Saturday
09
April
2022
5:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje