Čovjek kojega Putin nije uspio ubiti

U kolovozu 2020., na letu za Moskvu, ruski karizmatični oporbeni vođa Aleksej Navaljni počeo je vrištati od agonije.
Sinopsis

Let je odmah preusmjeren u najbliži grad, a on je bez svijesti hitno prebačen u bolnicu. Ono što se potom dogodilo potreslo je svijet.

Ovaj film spaja ovu nevjerojatnu priču – James Bond susreće Johnnyja Englisha. Svjetski čelnici vrše pritisak na predsjednika Putina da dopusti da se Navaljni avionom prebaci u bolnicu u Berlinu koja ima iskustva u spašavanju života onih koje su sigurnosne službe Kremlja otrovale. Istražitelji iz Bellingcata dokazuju ne samo da je Navaljnija otrovao FSB-ov odred za odstrel, već da su ga pratili nekoliko godina i razvijali nove varijante zabranjenog kemijskog oružja, novičok – prvi put korišten protiv Skripalovih u Salisburyju.

Ova nevjerojatna priča o međunarodnoj špijunaži i nesposobnim ubojicama dolazi do vrhunca kada jedan od potencijalnih ubojica priznaje svojoj žrtvi kako je točno primijenjen otrov – nanesen na šavove Navaljnijeva donjeg rublja.

Zašto je Aleksej Navaljni tolika prijetnja jednom od najmoćnijih ljudi na svijetu, kako ostaje iritantan iz ruskog zatvora i kako će se odigrati ova bitka između dvojice muškaraca – jednog s timom ubojica, drugog naoružanog samo smislom za humor, neustrašivim istražiteljima i vladanjem društvenim medijima – i što će to značiti za budućnost Rusije i ostatka svijeta?

Ispričan od strane njemu bliskih ljudi, ovaj film uključuje i humor Navaljnijevih vlastitih YouTube videa kako bi ispričao priču dostojnu Johna le Carrea.

Čovjek kojega Putin nije uspio ubiti
Saturday
09
December
2023
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje