Čovjek delfin

Sinopsis

Otkrijte priču i ostavštinu Jacquesa Mayola, legendarnog ronioca na dah čiji je život postao nadahnuće za kultni film Luca Bessona "Veliko plavetnilo".

Čovjek delfin uvlači nas u svijet Jacquesa Mayola, bilježeći njegovo uvjerljivo putovanje i uranjajući gledatelje u osjetilno i transformativno iskustvo ronjenja na dah.

Od Mediterana do Japana i od Indije do Bahama, susrećemo Mayolove najbliže prijatelje i obitelj, uključujući njegovu djecu Dottie i Jean-Jacquesa, te svjetske prvake u ronjenju na dah Williama Trubridgea, Mehgan Heaney-Griera i Umberta Pelizzarija, kako bismo otkrili portret čovjeka koji je dosegao granice ljudskog tijela i uma, ne samo kako bi oborio rekorde već u nadi da će otkriti dublju srodnost između ljudskih bića i mora.

Uz naraciju Jean-Marca Barra, glumca koji je slavno glumio Mayola u Velikom plavetnilu, film spaja rijetku filmsku arhivu od 1950-ih naovamo, sa zadivljujućom suvremenom podvodnom fotografijom, kako bi otkrio kako je „čovjek delfin“ napravio revoluciju u ronjenju na dah i donio novu svijest o našem odnosu s morem i našom nutrinom.

Čovjek delfin
Saturday
12
November
2022
9:50 am
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje