Desna ruka Jeffreyja Epsteina

Ghislaine Maxwell u utorak je na njujorškom sudu osuđena na 20 godina zatvora, a povodom presude na DOX TV-u u četvrtak 30.6. u 21:55 emitiramo seriju „Desna ruka Jeffreyja Epsteina“
Sinopsis

Slučaj Jeffreyja Epsteina šokirao je javnost. Milijarder poznat po druženju s američkim bogatašima i političarima, 2019.  uhapšen je i optužen za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje stotina mladih djevojaka. Međutim, prije početka suđenja, u kolovozu 2019. godine, pod sumnjivim okolnostima pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji.

Jeffrey Epstein, investicijski bankar i multimilijunaš prijateljevao je s Billom Clintonom i Donaldom Trumpom, bivšim predsjednicima SAD-a, a na popisu njegovih prijatelja nalazili su se i brojni ugledni znanstvenici, koje je izdašno financirao. Za svoje brojne zločine nikada neće odgovarati, a misterioznost oko njega, pogotovo oko načina na koji je zaradio toliki novac, ne jenjava ni poslije okončanja njegovog života.

U srpnju 2020. uhapšena je Ghislaine Maxwell, njegova bivša djevojka i najbliža suradnica, pod optužbama da je upravo ona podvodila maloljetnice bogatašu i prisiljavala ih na seks s Jeffreyjem Epsteinom, ali i s njegovim slavnim prijateljima i poslovnim partnerima.

Ovog je tjedna, nakon gotovo 2 godine suđenja, na njujorškom sudu proglašena je krivom i osuđena na 20 godina zatvora.

Ghislaine Maxwell je kći britanskog medijskog mogula Roberta Maxwella, koji je 1991. pod misterioznim okolnostima poginuo na svojoj jahti. Zanimljivo, u trenutku smrti bio je u središtu afere jer se za pokrivanje svojih dugova „poslužio“ novcem iz mirovinskog fonda svojih radnika. Ghislaine se nakon smrti oca seli u SAD, gdje upoznaje Epsteina.

U početku je njihova veza bila romantična, ali je Ghislaine uskoro Epsteinu postala dugogodišnja suradnica, osoba od povjerenja i osobna asistentica. Upravo zahvaljujući Ghislaine, Epstein je imao kontakte i u Buckinghamskoj palači, a princ Andrew, vojvoda od Yorka (drugi sin kraljice Elizabete), bio je gost na ludim zabavama koje je za jet-set priređivao Epstein.

Dokumentarna serija „Desna ruka Jeffreyja Epsteina“ istražuje moćnu i misterioznu Ghislaine Maxwell, pripadnicu britanske društvene elite, čiji život kreće silaznom putanjom kada upozna Epsteina.

U tri epizode serije, čija produkcija iznosi čak 850.000 $ po epizodi, pratimo Ghislaine od njenog kompliciranog djetinjstva i složenog odnosa s ocem, do sumnjive smrti oca te upoznavanja s Jeffreyjem, kada njen život poprima potpuno mračnu dimenziju. Od raskošnih zabava do skrivenih kamera u zidovima njihovog penthausa, Ghislaine i Epstein bili su nedodirljivi sve do razotkrivanja stravičnih seksualnih zločina.

Kriminalistička serija otkriva misterioznu priču o moći, seksu i novcu te baca novo svjetlo na duboku umiješanost Ghislaine Maxwell u zločine Jeffreyja Epsteina.

Ne propustite - četvrtak 30.6. u 21:55Desna ruka Jeffreyja Epsteina.

Desna ruka Jeffreyja Epsteina
Thursday
30
June
2022
9:55 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje