Lennonov posljednji vikend

Sinopsis

U prosincu 1980, John Lennon i Yoko Ono nisu razgovarali s medijima više od pet godina. Pošto je spremao promociju novog albuma, Lennon je trebao razgovarati u New Yorku s DJ-em radija BBC 1, Andyjem Peeblesom.

John je sve iznenadio kada je raspravljao o nizu tema koje ranije nije spominjao, uključujući raspad Beatlesa, njegovom odnosu s Paulom McCartneyem, borbi s ovisnošću, političkim problemima u SAD-u i Britaniji, svojoj obitelji i nostalgiji za Liverpoolom. Također je pričao o radu sa Philom Spectorom i Davidom Bowiejem, kao i o tome kako je producirao svoje solo albume, na kojima se nalaze sjajne pjesme poput Imagine ili Give peace a chance.

Lennonov posljednji vikend skreće pažnju na njegov posljednji intervju uz gomilu arhivskih snimaka, fotografija i razgovora s ljudima koji su ga poznavali.

Očigledno pun života i sretan zbog muzike koju će snimati, Lennonova dirljiva iskrenost i iznenađujuće izjave čine ovaj film još važnijim u svjetlu njegovog brutalnog ubojstva koje se dogodilo samo 48 sati kasnije.

Lennonov posljednji vikend
Friday
12
August
2022
9:50 pm
Reditelj

Žanr

Godina proizvodnje